https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБългарските моряци от "Верила" Камен Петков и Никола Пенчев получиха по две...

Българските моряци от “Верила” Камен Петков и Никола Пенчев получиха по две обвинения от ирландските власти

Българските граждани Камен Петков (35 г.) и Никола Йорданов Пенчев (32 г.), и двамата членове на екипажа на задържания в Ирландия заради контрабанда на наркотици кораб “Верила” се явиха вчера на специално заседание на окръжния съд в Лимерик, съобщи irishtimes.com.

Двамата мъже получиха обвинение в две престъпления – притежание на кокаин, в противоречие с раздел 3 от Закона за злоупотреба с наркотици от 1977 г. и притежание на кокаин с цел продажба или доставка, в противоречие с раздел 15 от Закона за злоупотреба с наркотици, 1977 г. според ирландското законодателство.

Конър Райън от полицията в Лимерик даде показания за ареста и обвинението по отношение на Никола Пенчев, който беше подпомаган от български преводач по време на изслушването. Райън каза пред съда, че българският моряк не е отговорил нищо, когато обвиненията са му били повдигнати от полицията.

Адвокатът на Пенчев, Тед Маккарти, каза, че клиентът му не е кандидатствал за освобождаване под гаранция на този етап, но е търсил безплатна правна помощ, тъй като няма необходимите средства, за да си наеме частен защитник. Съдия Алек Габет му предостави безплатна правна помощ и възложи на адвокат Маккарти да го представлява.

Адвокатът на Петков Джон Хърбърт каза, че няма въпроси относно ареста и повдигането на обвинение на клиента му, който също не поиска освобождаване под парична гаранция на този етап, а търсеше правна помощ, тъй като няма необходимите средства. Съдия Габет също му предостави правна помощ и назначи адвокат Хърбърт за негов служебен защитник.

Инспектор Бари Мантън поиска от съда задържане под стража за двамата обвиняеми, за да се явят отново в окръжния съд в Лимерик на 29 декември. Съдия Габет остави и двамата мъже в ареста и разпореди те да се явят на тази дата от затвора в Лимерик чрез видеовръзка. Назначи им и преводач на български език.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X