https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСедемте русенски депутати се оказаха сред най-дисциплинираните и редовните в парламента

Седемте русенски депутати се оказаха сред най-дисциплинираните и редовните в парламента

Седемте русенски депутати се оказаха сред най-дисциплинираните и редовните в парламента. Народните ни избраници Десислава Атанасова и Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС, Мартин Димитров и Иван Белчев от ПП-ДБ, Иван Иванов от БСП, Златан Златанов от „Възраждане“ и Ализан Яхова от ДПС нямат нито една наложена глоба за отсъствия, показва справка в сайта на Народното събрание.

Само един от тях – Златан Златанов, има наказание „порицание“ за поведението си от 2 юни 2023 г. Останалите, както се казва, са с чисти досиета по отношение на изпълненията си в пленарната зала.

За сметка на това обаче близо 135 хиляди лева са глобите за народните представители. За отсъствия от пленарни заседания народните представители са санкционирани със 125 649 лева. За неявяване в комисии, подкомисии и работни групи – с 8917 лева.

За екшъните в зала, на които станахме свидетели през изминалата година – обиди, подвиквания и дори физически сблъсъци, наказанията според Правилника на Народното събрание са забележки, порицания и отстраняване от заседания. Такива са налагани общо 51 пъти.

Най-наказвани са депутати от “Възраждане”, ПП-ДБ и “Има такъв народ”. Представителите от ГЕРБ и ДПС не са били наказвани нито веднъж.

Сред най-ярките представители на гаменско поведение в парламента са Тошко Йорданов от „Имат такъв народ“, който може да се похвали с 8 забележки, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов има 4 забележки, едно порицание и дори едно отстраняване от зала.

Сред наказаните от ПП-ДБ пък са Манол Пейков, Явор Божанков, Искрен Митев и Настимир Ананиев, пише в. “Бряг”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X