https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва

Денков: Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва

“Като правителство ще продължим да работим за повишаване на доходите, намаляване на неравенствата, привличане на инвеститори и подобряване на всички държавни системи, от които зависи удобството на хората, качеството на живот и условията на бизнеса”, заяви премиерът акад. Николай Денков в първото за годината редовно заседание на Министерски съвет.

Той пожела новата 2024 г. да е по-здрава, по-мирна и по-богата от изминалата.

„Не вярвайте на думи без аргументи, независимо кой ги казва. Гледайте и оценявайте делата и реалните резултати. Пример от днес: Министерството на финансите предостави информация, че дефицитът за 2023 г. е 2,2%. Това е почти процент под заложения в бюджета от 3% и три пъти под апокалиптичните 6-7%, с които обществото беше плашено месеци наред. Поздравления на министъра на финансите Асен Василев и екипа му“, допълни министър-председателят.

По думите на премиера постигнатият по-добър дефицит даде възможност да се отделят 1,2 млрд. лв. допълнително спрямо предвидените в бюджета за тази година средства за проекти в общините. „Това са средства, които всеки един ще може да усети според това как ще бъдат използвани в съответната община. Ще продължим да работим за резултати, променящи България към по-добро. Изисква се още време, за да може всеки да ги усети в ежедневието си, но сме на прав път. И вярвам, че хората почват да го разбират.“

„Нека гледаме с увереност към 2024 г., защото имаме основания за това. Успешна нова година на всички“, пожела още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X