https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПогром в сградата на Руското консулство в Русе

Погром в сградата на Руското консулство в Русе

Щети на имуществото при напускането на руските дипломати е установила специална комисия при извършения във вторник оглед на консулството в Русе.

Сградата, в която се е помещавала дипломатическата мисия на Руската федерация в дунавския град, е необитаема от края на юни 2022 г. Тя е изключително атрактивно място в града, с просторна градина и двуетажна постройка за административни и жилищни нужди. Имотът е частна общинска собственост и от 1985 г. насам в бюджета на града са влизали наеми, информира БНР.

Според арх. Венцислав Илиев, автор на проекта на сградата, при напускането си от Русе дипломатите са изтръгвали вратите на стаите с касите, батериите на мивките, леглата, мебелите, кухненското оборудване.

След опустошителното изнасяне на наемателите ще е нужен ремонт и общинските съветници да решат какво ще е новото предназначение на тази сграда.

Предложението на автора арх. Илиев: “Това е една сграда, която трябва да си остане общинска. Може да стане приемна на Общината. То си е направо като хотел”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X