https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦвета Рангелова: Всички назначения в Конституционния съд са политически, с изключение на...

Цвета Рангелова: Всички назначения в Конституционния съд са политически, с изключение на тези от Съдийската колегия

“Всички назначения в Конституционния съд са политически, без тези от съдийската квота. Не е ли политическа и квотата на президента?”, каза в интервю за “Лице в лице” Цвета Рангелова от “Възраждане”, която беше номинирана за конституционен съдия, но кандидатурата ѝ не бе гласувана от парламента.

“Идеята за моята кандидатура беше да се даде алтернатива. Изслушването вчера беше вяло и нагласено. Това, което аз исках, е професионалната гилдия да даде своята оценка”, добави тя.

Рангелова обясни каква, според нея, е разликата между нейната кандидатура и тази на вече конституционния съдия Десислава Атанасова, която допреди това бе председател на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.

“Не съм ярка политическа фигура, не съм в ръководството на “Възраждане”. Днес, независимо от цифровото изражение на гласуването, получих признание и уважение от юристи”, отбеляза тя.

Рангелова обобщи какви хора трябва да са съдии в Конституционния съд.

“Юристи с богата юридическа култура и познания. Хора, които да работят в интерес на обществото, притежаващи висок морал. Да се абстрахират от всичките си предходни ангажименти, които са имали служебно”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X