https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора"Движение Трети март", което се свързва с Румен Радев, регистрано като търговска...

“Движение Трети март”, което се свързва с Румен Радев, регистрано като търговска марка

“Движение Трети март” – такава търговска марка е регистрирана в Патентното ведомство на 5 декември 2023 г., сочи проверка на “24 часа” в деня, в който президентът Румен Радев за първи път даде категоричен знак, че нов политически проект около него ще има.

“Българите очакват реална политическа алтернатива, която да се противопостави на взаимното изпиране и индулгенция на корупционните скандали. Алтернатива, която да върне нормалността и европейската перспектива за България”, заяви вчера държавният глава след посещението си в института INSAIT към СУ “Св. Кл. Охридски”.

За президентски проект се говори от доста време, след като миналата година от връх Шипка самият Радев “поведе” народно движение в защита на националния празник 3 март. Малко след това свързани с държавния глава известни политици и общественици създадоха инициативен комитет, който да събира подписи за референдум за запазване на датата на националния ни празник. Сред тях са евродепутатът Петър Витанов и бившият министър на спорта Весела Лечева.

Именно инициативният комитет “Трети март” се спряга за основа на бъдещ президентски проект. За това първи в прав текст заговори бившият шеф на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов.

Документите за регистриране на търговската марка “Движение Трети март” са подадени на 4 август 2023 г. от Весела Лечева, която преди месец напусна БСП и е сред най-ярките привърженици на Румен Радев.

Снимка 24 часа

Марката е запазена за 10 години. А обхвата на дейност на движението е широко разписан – от услуги за политическо набиране на средства и финансово спонсориране, всякакви видове реклама и комуникации, търговска цел, икономическо прогнозиране, проучване на общественото мнение, консултации човешки ресурси и др.

Все по-упорито в политическите среди се говори, че президентският проект ще е факт до месец, а през юни ще се включи с листа на евроизборите.

“Хората са възмутени от схемите, от назначенията, офшорките, провала в европейската ни интеграция, от апартаменти с асансьори и от безотговорно управление. Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна”, обясни държавният глава вчера.

Именно като страх от нова партия определи самият Радев днес и цялата “режисирана медийна истерия” срещу него. “Този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието”, посочи още държавният глава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X