https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАнтикорупционният фонд поиска парламентарна комисия да разследва дейността на Нотариуса

Антикорупционният фонд поиска парламентарна комисия да разследва дейността на Нотариуса

От фондация „Антикорупционен фонд” поискаха създаване на парламентарна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около дейността на групата на Мартин Божанов – Нотариуса.

„През последните няколко дни бяха изнесени поредни данни и факти за организирани групи за влияние в правосъдието, свързани с дейността на Мартин Божанов с прякор Нотариуса. От изнесеното става очевидно, че съмненията за чадър над дейността му от страна на институции са повече от основателни и имат нужда от цялостно и детайлно изясняване”, се казва в писмо, адресирано до председателя на Народното събрание Росен Желязков и председателите на парламентарните групи.

„Като гражданска организация с опит в областта на антикорупционните разследвания и мониторинг на работата на антикорупционните институции виждаме риск от поредното недопустимо пренебрегване на проблема чрез формално, повърхностно и избирателно разследване от лица, които потенциално са замесени индиректно или директно в тези схеми на влияние”, се казва още в писмото.

От АКФ смятат за „наложително” образуването на парламентарна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата около дейността на групата на Нотариуса. „Една такава комисия, ако бъде ръководена обективно и компетентно, може да допринесе значително за осветяване на нерегламентирано влияние в правосъдната система. Както и да предотврати прикриването на поредните престъпления срещу правосъдието и да има оздравителен ефект върху цялата система”, се казва още в писмото.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X