https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбщина Русе предвижда изграждането на пешеходен мост на езерото „Липник“

Община Русе предвижда изграждането на пешеходен мост на езерото „Липник“

Община Русе предвижда изграждането на пешеходен мост на езерото „Липник“ в Николово. Това става ясно от внесената за разглеждане в Общинския съвет докладна. С документа се иска разрешение от местния парламент за издаване на разрешително за ползване на воден обект – публична общинска собственост – езеро „Липник“ в Николово.

Припомняме, че дейностите по подобно съоръжение започнаха преди година, но след това бяха прекратени. Тогава бяха свързани две площадки от срещуположни страни на езерото в участък, който е много предпочитан от рибари и любители на пикници и барбекюта. Сега се предвижда да се разруши част от съществуващите колони – елементи на започнатото за изграждане преди време друго мостово съоръжение. Едва след това ще се пристъпи към строежа на нов мост. По предварителни данни мостът трябва да е с ширина 2,50 м и ще се издига 1,20 м над водата.

Понеже водният обект – езеро „Липник“ е публична общинска собственост, компетентен орган за издаването на разрешителни за ползване на воден обект е кметът на общината, след решение на Общинския съвет.

На сесията си на 29 февруари съветниците ще обсъдят предложението за моста. Предложението е срокът на разрешителното да е 2 години от датата на издаването му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X