https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика"Възраждане" с подробности за визитата в Москва

“Възраждане” с подробности за визитата в Москва

“Взехме участие във Форума за свобода на нациите, на който се коментираше борбата със съвременните форми на неоколониализма. Чисто формално, аз бях водач на делегацията, защото съм председател на парламентарното измерение на централноевропейската инициатива към Народното събрание. С мен бяха народните представители, които са членове на Комисията по външна политика – Ангел Георгиев и Ивелин Първанов”, каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от “Възраждане” Коста Стоянов по повод посещението на делегация от депутати на партията в Москва миналата седмица по покана на управляващата партия “Единна Русия”.

“Получихме покана миналия месец и приехме. Ние получаваме покани от наши партньори за участие в много събития, от различни страни. За шест месеца сме участвали в събития в 12 държави по покана на наши партньори. Част сме от “Идентичност и демокрация” и целта на нашата политическа организация е на предстоящите избори да направим такъв резултат, че да вкараме възможно най-много депутати в Европейския парламент. Ние искаме да участваме в “Идентичност и демокрация”, за да защитаваме предимно българските национални интереси”, заяви Стоянов.

“На самия форум участваха 44 страни, като от европейските страни участвахме само ние. На форума приветствие дадоха господата Медведев и Лавров. Ангел Георгиев и аз участвахме със свои изказвания в сесиите. След това бяхме поканени от Горната камара на руската Дума, проведохме доста положителен разговор с представителя, който отговаря за отношенията между парламентарните групи на Русия и България. След това тримата посетихме Университета за дипломация”, посочи депутатът от “Възраждане”.

В отговор на въпрос той каза: “По никакъв начин не сме инструктирани за външната политика. Това са пълни глупости. Говорихме си предимно за възможностите наши дипломати да бъдат обучавани там. Русия предоставя възможност за безплатно обучение на български дипломати”.

“Нашата позиция е, че България трябва да бъде мост между Изтока и Запада и че трябва да направим така, че да има баланс в международната политика и международните отношения, защото в момента колективният Запад тотално е скъсал тези отношения”, отбеляза депутатът от “Възраждане” Ангел Георгиев. “Заявихме категорично, че сме “за” дипломатическо решение на всички конфликти по света, “против” двойните стандарти, на които многократно сме свидетели, и “против” санкциите и предоставянето на оръжие за която и да е воюваща държава, където и да е по света”, добави той.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че на председателски съвет в Народното събрание не е обсъждан въпрос депутати от партията да бъдат изключвани от парламентарни комисии.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X