https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПарче тел в желиран език едва не уби жена

Парче тел в желиран език едва не уби жена

Горнооряховски медици спасиха живота на 34-годишна великотърновка, която прекара три дни в страдания, върната от няколко лечебни заведения. Екипът, ръководен от гастроентеролога д-р Илко Костурков, извърши точна диагностика и животоспасяваща ендоскопска процедура, с което случаят приключи благополучно, съобщиха от пресцентъра на общинската болница.

На 16 февруари жената закупила желиран език от магазин във Велико Търново и вечеряла с него. Веднага след консумацията, тя усетила неприятно дразнене и боцкане в горната част на хранопровода, както и трудност при преглъщането.

“Реших, че съм глътнала нещо, имах усещане за чуждо тяло, заседнало в хранопровода. Отидох в Спешна помощ във Велико Търново, където прецениха, че съм за специалист УНГ и започнаха да звънят на отделенията в болниците в Габрово, Горна Оряховица През нощта се придвижих до УМБАЛ- Плевен, където в спешен кабинет ми казаха да остана в града да чакам някакъв специалист. Аз се отказах, а междувременно усещах, че това чуждо тяло се смъква още по-надолу”, разказва пациентката.

За втори път отишла в болницата в Търново, но оттам й казали, че случаят е за Плевен, да отида там.

“Мой познат обаче ми препоръча гастроентеролога д-р Илко Костурков в Горна Оряховица. Той най-сетне откри това чуждо тяло. Поставиха ми упойка и за две минути го извадиха – беше поне 4-5 сантиметра, подобно на игла, с два остри върха, според мен – метално…”, продължава жената.

Началникът на Първо вътрешно отделение д-р Илко Костурков извършил гастроскопия и установил чуждото тяло в горната част на хранопровода. В резултат на сложна ендоскопска процедура, то било извадено. Пациентката е останала в лечебното заведение два дни под наблюдение и изписана в добро състояние.

“Лекарят ми каза, че чуждото тяло е било застанало напречно, което е било много опасно, тъй като е можело да доведе до разкъсвания и също, че изваждането му е било доста рисково”, разказва още Б.В.

Жената вече е добре и отправя благодарности към екипа специалисти.

Миналия месец д-р Костурков спаси мъж от Лясковец, който бе погълнал монета от 2 лв. заедно с парче от новогодишната баница.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X