https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИвана Колева спечели наградата за изпълнението на Български всеучилищен химн

Ивана Колева спечели наградата за изпълнението на Български всеучилищен химн

В конкурса „За да я има България”, организиран от Общински младежки дом – Русе, на 20-та годишнина от неговото начало участваха 330 деца и младежи от 1 до 12 клас. Конкурсът се провежда винаги в навечерието на Националния празник на Република България с творби от български автори и е само за индивидуални изпълнители на произведения.

В трета възрастова група – от 8 до 12 клас, се явиха 174 участници. Заслужено беше отличено изпълнението на Ивана Колева от 10в клас на ПГДВА „Йосиф Вондрак“. Ивана изпълни целия текст на „Български всеучилищен химн“ от 14 куплета като обяви в началото, че текстът е създаден преди 132 години в град Русе от Стоян Михайловски. Отличието на Ивана е заслужено поради емоцията, която тя предаде с вдъхновяващите слова на Стоян Михайловски и значимостта на художествения текст като един от българските символи.

Браво на Ивана за отговорността в един ден да се яви на Областната олимпиада по български език и литература и да участва със сърце и душа в конкурса, посветен на България!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X