https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИзчезналата Ивана от Дупница е била тормозена от съучениците си

Изчезналата Ивана от Дупница е била тормозена от съучениците си

Изчезналата 17-годишна Ивана Георгиева от Дупница е била подлагана на тормоз от съучениците си. Затова с нея са работили психолог и психиатър, съобщи БТА. В същото време пък родители на ученици от класа й казват, че самите деца са подавали сигнали за особеното поведение на Ивана и са настоявали тя да се лекува.

Кметът на града Първан Дангов ще назначи проверка в учебното заведение по случая.

Издирването на момичето продължава. То е в неизвестност от 22 февруари. Родителите ѝ са съобщили в полицията в четвъртък вечерта, че тя не се е прибрала.

През деня момичето е било на училище, оставило телефона си при класната и си тръгнало. Същият ден след обяд ученичката е заснета от охранителните камери на хипермаркет на един от изходите на града.

“Дъщеря ни не ходи никъде без телефон. За да го остави в раницата и да си тръгне от училище преди последния час, сигурно е била много бясна. Купила си е парацетамол, защото беше настинала и са й направили забележка да не пие хапчета, вероятно някой учител.” Това разказва Мария Георгиева, майка на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница. Момичето си е тръгнало преди да приключи последният час, като оставило раницата си и в нея мобилния телефон и казало, че майка й ще дойде по-късно да й прибере багажа, твърдят родителите.

“Благодарни сме на хората, които не спират да я търсят, молим се на Господ да я намерят жива и здрава. Предполагаме, че е много изплашена”, допълват родителите. Казват, че момичето е имало проблеми със съучениците си. Било е с дълга коса, но се наложило да се подстриже, но засега отказват да обяснят каква е била причината. Обичала да се разхожда из града, но нямала приятели. Към 12 ч. в четвъртък класната се обадила на майката, за да й каже, че Ивана си е тръгнала. По това време пък, ученичката е поискала телефон от непозната жена пред Военна болница, и е позвънила на майка си. “Тогава говорех, но след това върнах обаждане на този номер, но никой не ми вдигна”, допълва майката.

На терен днес работят над 150 полицейски служители от Кюстендилска област, жандармеристи и доброволци.

Към РУ Дупница беше създаден оперативен щаб, който координира действията на екипите. В издирването участват кучета, ползват се и термокамери. Още от рано сутринта днес в социалните мрежи отново се организират доброволци, които се включиха в обхождането на терените около Дупница.

Единствената следа от тийнейджърката е откритото вчера розово яко, с което е била облечена. Дрехата беше намерена преди тунела на главния път Е-79. Освен с розово яке Ивана е носила дънки и бели маратонки в деня на изчезването. Тя е слаба, с късо подстригана коса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X