https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНай-скъпият тунел "Железница" с дефект - повредена шахта

Най-скъпият тунел “Железница” с дефект – повредена шахта

Най-модерния, скъп и дълъг пътен тунел в България – “Железница” бе пуснат само преди няколко дни след почти двугодишна сага, а вече бе открит и първи дефект.

Агенция пътна инфраструктура ограничи придвижването днес в тръбата в посока София в изпреварващата лента и свали скоростта до 40 км.

В съобщението до медиите бе посочено, че причината е повредена шахта в дясното платно. Пред bTV от агенцията уточняват, че преминаването на автомобил върху шахтата е довело до спукване на гума.

Тунел „Железница” на АМ „Струма” е с дължина около 2 км и е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Заедно с отсечките преди и след него в експлоатация се въвеждат 5 км автомагистрален път.

Тунелът е с две отделни тръби за движение. Дължината на всяка е около 2 км. Съоръжението е с всички системи за безопасност, енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа и т. н. Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за автомобили, по които ще могат да минават линейки, пожарни и други специализирани машини.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X