https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочна втора част на преговорите за ротацията

Започна втора част на преговорите за ротацията

В този час започва втората преговорна среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента.

Снощи лидерите преговаряха над четири часа чак до 22,15, но явно така и не са излезли с общо решение за състава на новия кабинет и коалиционното споразумение. На влизане и излизане от сградата на Народното събрание и вчера, и днес запазиха мълчание.

Дамите от женския преговорен екип на Бойко Борисов вече пристигнаха в парламента. Не е ясно дали лидерите на ПП-ДБ вече са пристигнали, но те имат множество входове в парламента, които да използват, така че да останат скрити от медиите.

„Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви пред журналисти на влизане в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е в преговорния екип на ГЕРБ-СДС, в който са още вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел и заместник-председателите на парламентарната група Теменужка Петкова и Рая Назарян.

Формациите имат още само два дни за преговори, тъй като е възможно президентът Румен Радев отново да избърза и да насрочи връчването на първия мандат още в сряда. Преди това в понеделник ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС трябва да се явят при него на консултации. Опозицията пък ще се срещне с държавния глава във вторник.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X