https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Това не е детската градина, не сме в режим „ти уважаваш...

Денков: Това не е детската градина, не сме в режим „ти уважаваш ли ме“

ГЕРБ да му се обадят, за да кажат как могат да продължат преговорите за общ кабинет с ПП-ДБ. Това поиска премиерът в оставка Николай Денков от Брюксел. Думите му дойдоха в отговор на ултиматума от страна на Бойко Борисов по-рано днес, че дава още ден на ПП-ДБ да помислят и да се извинят на Мария Габриел.

“Относно обидите – аз бях персонално обиждан многократно от различни политици. От Делян Пеевски, от Делян Добрев, включително и от г-н Борисов. Никога не сте ме чули да искам извинения. В политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина. Не сме в режим “ти уважаваш ли ме”, трябва да намерим решения”, каза Денков от Брюксел.

По думите му фокусът трябва да бъде към съвсем друга задача.

“Ние имахме преговори. Преговорният екип от едната страна стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали. Така че трябва да се върнем на масата на преговорите, за да има България правителство. Мандатът сега е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха преговорите, те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Ние сме готови и търсим варианти, които да бъдат приемливи при настоящата ситуация. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което аз лично съм изразявал към Мария Габриел, беше счупено. Аз не мога да повярвам как това успя да се случи. Да намерим начин как да влезем отново в режим това крехко доверие, което бяхме изградили, да може да се стъпи на него, и да се продължи нататък, каза Денков.

„Готови сме за преговори, поканата трябва да дойде от мандатоносителя”, каза още той.

Денков заяви, че няма никаква промяна и по отношение и на Асен Василев.

“Това е най-добрият финансов министър и аз искам да работя с него, но ние трябва да намерим начин да излезем от режима “този каза нещо на другия” и да видим как ще съставим кабинет, който да може да решава проблемите”, посочи още премиерът в оставка и допълни още веднъж, че военният министър в оставка Тодор Тагарев не е препъни камъкът, тъй като той дори не е обсъждан.

Припомняме, че министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви, че Мария Габриел е може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България.

Борисов поиска извинение заради отправените обиди към кандидатката за премиер Мария Габриел. В сряда обаче по темата за извинение говори единствено Асен Василев, който каза, че се извинява на Габриел като на жена, но не и като на министър-председател.

Тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отпусна на ПП още един ден – да помислят как да продължат заедно и да се извинят на Габриел за обвиненията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X