https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиТаксиметровият шофьор, блъснал майка и дете в София, не е задържан

Таксиметровият шофьор, блъснал майка и дете в София, не е задържан

Установен е таксиметровият шофьор, който едва не прегази майка и дете, докато пресичат в столичния квартал “Толстой”. Случаят е отпреди няколко дни, а в групата “Катастрофи в София” беше разпространено и видео. Водачът не е задържан, но е санкциониран, съобщиха за БНТ от СДВР.

Кадрите бяха публикувани вчера следобед. В клипа се вижда как майка, хваща детето си за ръката, за да пресекат до 54-о училище.

В момента, когато и двамата са почти са преминали улицата, върху тях връхлита автомобилът.

Шофьорът не е спрял. Майката и детето не са сериозно пострадали, но след случилото се детето е много уплашено.

“Имаше желание да ходи сам на училище, но след този инцидент върви само хванат за ръка. Страхува се да излезе на улицата, да кара колело, дори и в парка”, разказва Румяна Николова.

Инцидентът се разпространи в социалните мрежи в сряда. На видео се вижда как малко преди да успеят да пресекат улицата, ги блъска такси и те падат на земята. Водачът продължава по пътя си, без да провери дали са добре.

“След удара имам посинявания на ръката, крака и кръста. Слава Богу, разминахме се леко. Детето се размина само с много стрес, шок и паника. Плака много. Здравословно е добре”, обясни майката в предаването “Денят започва”.

От полицията обясниха, че са изпратили екип веднага след инцидента. На място имало и линейка. Жената и детето се прегледани на място. Прегледани са и няколко камери.

Шофьорът е установен и санкциониран с акт. Глоба от 300 лева за това, че не е пропуснал пешеходците и отнемане на шофьорската книжка за бягство от ПТП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X