https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГвоздейков: Няма да отпадат жп линии, а ще се намалят влаковете с...

Гвоздейков: Няма да отпадат жп линии, а ще се намалят влаковете с малко пътници

“В първите дни положението било ужасяващо със закъснения от по 3 часа. Това е недопустимо. В спешен порядък бе направена нова реорганизация на движението, сега закъсненията са до 18 минути”, каза служебният транспортен министър Георги Гвоздейков в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ. Според него до понеделник ситуацията ще се нормализира. Министърът се извини на обществото, тъй като ремонтът провокирал затруднения в регулирането на движението и трафика на жп транспорта.

По думите му линии няма да отпаднат, а ще се намалят влакове с малко пътници. “Ще се направи оптимизация на броя влакове за сметка на това да няма големи закъснения”, каза още той и припомни, че ремонтът ще продължи над година и ще е доста сложен. “Не е нормално да бъде отлагано времето да се свърши”, предупреди той.

“Не ми се вижда кой знае какъв проблем. Навсякъде в Европа е така. Дали паркирането е перпендикулярно или успоредно на тротоара, за мен няма значение. Трябва да се намери капацитет за паркоместа, а не това как са разположени”, каза още транспортният министър по отношение на новите промени в движението в центъра на София при бул. “Патриарх Евтимий” и бул. “Витоша”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X