https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕмблематичен за Силистра месокомбинат възобновява дейността си

Емблематичен за Силистра месокомбинат възобновява дейността си

Дейността в месокомбинат „Добруджа“ предстои да бъде възстановена, след като от 2013 г. предприятието не работи. Това съобщава сайтът Economic.bg, позовавайки се на инвестиционно предложение на „Месокомбинат Добруджа“ АД, входирано в РИОСВ – Русе.

То предвижда възобновяване на производствената дейност на предприятието за месодобив и месопреработка, което се намира в индустриалната зона на град Силистра.

Собственици на дружеството, което иска да възстанови месокомбината, са „Р-Финанс“ ЕООД, „Лайтхаус Инвестмънтс“ ЕООД и „Дика Акаунт“ ЕООД с по 33.33% дялово участие.

Месокомбинатът е построен през 70-те години на миналия век и е въведен в експлоатация през месец декември 1974 г. Производствената дейност е извършвана до 2013 г., след което комбинатът затвори и сградите бяха неизползваеми. Намеренията на „Месокомбинат Добруджа“ са да се възобнови дейността в съществуващите производствени сгради и съоръжения при запазване на вече „утвърдения капацитет на предприятието“, се казва в инвестиционното предложение.

Капацитетът на производствената база е 70 тона трупно месо за 24 часа.

Не е планирано изграждане на нови производствени мощности и увеличение на производствения капацитет.

За да се стигне до реалното възобновяване на дейността, трябва да се премине през одобрение на инвестиционното предложение; регистрация в БАБХ; както и издаване на няколко разрешения, свързани с отпадъчните води и водовземането на подземни води, тъй като комбинатът планира да използва такива за някои от дейностите си. Към предприятието за месодобив има изградена и фотоволтаична електроцентрала (ФВЕЦ) за нуждите на дружеството.

Общата площ на предприятието възлиза на 30 000 квадратни метра.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X