https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиТрима са установени с наркотици при полицейски проверки

Трима са установени с наркотици при полицейски проверки

На 11 май около 13:20 ч. при извършване на обход по ул. Михаил Хаджикостов в Русе екип от Второ РУ е спрял за проверка мъж и жена. В хода на полицейските действия е станало ясно, че жената /37 г./ има в себе си две топчета със суха зелена тревна маса, за които е обяснила, че са марихуана. Тя е предала наркотика на служителите. Случаят е документиран, регистрирана е преписка по описа на Второ РУ за престъпление по чл.354а, ал.1 от НК.

Около 01:40 ч. на 11 май патрулен екип от Второ РУ е извършил проверка на мъж в района на ул. Вега в Русе. От предоставените лични документи е изяснено, че той е 25-годишен русенец, като по време на разговора с полицаите е заявил, че няма в себе си забранени вещества, но започнал нервно да бърка в джобовете на горнището си, да вади различни вещи, опитвайки се скрие нещо. При въпрос от страна на полицаите какво крие мъжът започнал да се блъска и дърпа, след това паднал на земята и при последвалото му задържане под него е открита черна шушлякова торбичка с три полиетиленови пликчета със зелена суха тревна маса /с тегло около 16 гр./, както и електронна везна. Случаят е документиран и срещу 25-годишния образувано бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК, по описа на Второ РУ.

На 12 май около 14:45 часа на ул. Петрохан в Русе екип от Второ РУ е извършил проверка на 20-годишен русенец, при която е установено, че той има в себе си топче със суха зелена тревна маса – марихуана, което е предал доброволно. По случая е регистрирана преписка по описа на Второ РУ за извършено престъпление по чл.354 а, ал.1 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X