https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиОсъден за убийство полицай се е барикадирал в дома си

Осъден за убийство полицай се е барикадирал в дома си

Тежко въоръжени подразделения от жандармерията с бронежилетки и палки настъпват към дома на бившия пловдивски полицай Венцеслав Караджов, който се барикадира вкъщи, след като ВКС потвърди днес с окончателно решение доживотната му присъда за убийството на двамата му родители. Целият район е отцепен, пред близкото ДКЦ-4 има пожарна, линейка и плътно са наредени 4 буса на жандармерията, има и кола на Съдебната охрана, пише “24 часа”.

Има съмнения, че Караджов е въоръжен, и униформените си шушукат, че може да стане като при барикадирането в Лясковец, при което загина командос. “Изобщо не трябваше да го пускат под домашен арест”, коментират помежду си полицаите.

Венцеслав Караджов, който беше осъден днес на доживотен затвор за убийството на родителите си с окончателно решение на ВКС, отказва да се предаде. Той се е барикадирал в дома си на ул. “София” и е решен да не излезе. На мястото има много полиция, както и криминален психолог, които преговарят с него.

Там е и адвокатката му Зоя Тошкова. “Опитвам се да го убедя да излезе, но той е решен на всичко”, заяви тя.

Караджов е бивш полицай, който беше признат за виновен, че на 15 май 2016 г. е застрелял с общо 8 куршума родителите си Цветан и Божура след дългогодишен спор за семейния имот и загубено от него дело. Оръжието не беше намерено, няма и други преки доказателства и още от задържането си той беше убеден, че ще бъде оневинен. “Като полицай е знаел как да заличи средите”, говореха запознати със случая. Делото беше разглеждано 3 пъти във ВКС, като първите 2 решения даваха надежда на Венцеслав Каражов, че ще се измъкне, защото в тях се твърдеше, че във фактическата обстановка има много неясноти. Днес обаче върховните магистрати потвърдиха, че именно той е убил родителите си.

Той е под домашен арест от февруари м. г., близки до него се опасяват, че може да има оръжие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X