https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАлизан Яхова: Сериозен проблем е изключителното забавяне на кампанията за директни плащания...

Ализан Яхова: Сериозен проблем е изключителното забавяне на кампанията за директни плащания през 2024 година

Водачът на листата от кандидати за народни представители от ПП „Движение за права и свободи“ в 19-и МИР – Русе Ализан Яхова посочи като сериозен проблем изключителното забавяне на кампанията за директни плащания през 2024 година. Както и неприключилата кампания за директни плащания 2023г. Тя съобщи, че 277 производители все още не са получили никакво подпомагане, тъй като не отговарят на изискванията за активен фермер. Субсидията е в размер за около 20 хиляди лева. Третият проблем, това е успешното приключване на програмния период 2014-2020 г.

„България не трябва да допуска да загуби средства по програмата, а средствата да бъдат насочени към инвестиции, които да бъдат реализирани в изключително кратки срокове“, отбеляза Ализан Яхова. Включително и за общински проекти, които вече са одобрени. Липсата на работна ръка е друг съществен проблеми, посочен от много земеделски стопани, добави тя по време на представянето визията на ПП ДПС за развитие на земеделието и селските райони в България и Европейския съюз по време на среща –дискусия „Земеделие“ на кръстопът“ в Шумен. Лектори на форума бяха Искра Михайлова – зам.-председател на ПП ДПС, член на ЕП, кандидат за евродепутат и водач на ПП ДПС в Пазарджик и Перник, Атидже Вели, член на ЕП, водач на листата на ПП ДПС Ловеч, Ализан Яхова, народен представител, зам.-председател на Комисията по земеделие и водач на листата на ПП ДПС в Русе.

Присъстваха още и кандидати за народни представители от листата на ПП ДПС в Североизточна България и кандидати за представители в ЕП, кметове и общински председатели на ПП ДПС и земеделски производители от областта и съседните области. Сред тях бе и председателя на ПП ДПС област Русе и кандидат за народен представител Айдоан Джелил.

Присъединете се към нас за по-добра България, за нормалност и стабилност в Европа с бюлетина номер 28!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X