https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниПутин: Членовете на НАТО в Европа си играят с огъня

Путин: Членовете на НАТО в Европа си играят с огъня

Руският президент Владимир Путин предупреди днес Запада, че членовете на НАТО в Европа си играят с огъня, като предлагат да позволят на Украйна да използва западни оръжия за нанасяне на удари дълбоко в Русия, което според него може да доведе до глобален конфликт, предаде Ройтерс.

Повече от две години след най-смъртоносната сухопътна война в Европа от Втората световна война насам, Путин все по-често говори за риска от много по-широк глобален конфликт, докато Западът се опитва да се справи с настъплението на руските войски в Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви пред “Икономист”, че членовете на алианса трябва да позволят на Украйна да атакува цели дълбоко в Русия със западни оръжия – мнение, което се подкрепя от някои членове на НАТО, но не и от Съединените щати.

“Постоянната ескалация може да доведе до сериозни последици”, заяви Путин пред репортери в Ташкент. “Ако тези сериозни последици настъпят в Европа, как ще се държат Съединените щати, имайки предвид нашия паритет в областта на стратегическите оръжия? Трудно е да се каже – искат ли те глобален конфликт?”

Путин заяви, че украинските удари по Русия с далекобойни оръжия ще се нуждаят от западна сателитна, разузнавателна и военна помощ – така че Западът ще бъде пряко въвлечен. Той каза, че изпращането на френски войски в Украйна би било стъпка към глобален конфликт.

Говорейки за членовете на НАТО в Европа, Путин заяви, че малките държави там “трябва да са наясно с какво си играят”, тъй като те имат малка площ и много гъсто населени райони.

“Това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за нанасяне на удари дълбоко в руската територия”, каза Путин.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X