https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПроблемите на хората в малките населени места са приоритетни за Движението за...

Проблемите на хората в малките населени места са приоритетни за Движението за права и свободи

Проблемите на хората в малките населени места са приоритетни за Движението за права и свободи. И в тази предизборна кампания кандидатите за народно представители , успяха да обиколят всички  малки и китни села в областта, в които за съжаление живота угасва. Желанието на ДПС  е заедно с хората да намери решения как тези села да се превърнат в едни места, където младите семейства да могат да отглеждат и възпитават децата си и да водят един достоен живот.

“От моите срещи, снощи например бях в Бъзовец, там основно липсват условия необходими за нормалния живот на младите семейства. Няма детски градини, училища, личен лекар, аптеки. Хората дори са съгласни на това някои от тези услуги да получават и в близките населени места, но то и общественият транспорт е проблем”. Това заяви в интервю за Дарик радио Сезер Сабах, кандидат за народен представител от листата на Движението за права и свободи.

Той беше категоричен, че са необходими промени в образователната система, като първа стъпка за справяне с  тези предизвикателства. Според него държавата трябва да спре да гледа на училищата  като на бизнес институции и да се промени политиката “Парите следват ученика”.

“Моето лично мнение е, че бюджета на образователните институции не трябва да са на база броя на учениците, а на това има ли нужда това село, или малко градче от училище, за да продължи да съществува, за да продължат хората в него да водят нормален и достоен живот. Там трябва спешно да се обърне внимание, защото не образоваме ли децата си, бъдещето ни не е ясно”, категоричен бе Сабах.

Слоганът “Заедно с хората” не е случаен, твърдят от ДПС . Ако ние в тези несигурни времена като народ не бъдем единни и заедно, няма да успеем да преодолеем тези кризи, които тепърва предстоят.

“Решения има, възможности има, надявам се най-накрая България да излезе от този цикъл на политически избори и да състави едно работещо управление, което знае какво прави. В противен случай апатията ще се засилва. Призовавам хората да излязат в неделя и да изберат партиите, които са доказали своите способности във времето. ДПС е доказала, че знае как и какво трябва да се направи за обикновения човек”, призова в края на разговора Сезер Сабах.

Купуването и продаването на гласов е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X