https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСпрягат имената на трима кметове от ГЕРБ за премиер

Спрягат имената на трима кметове от ГЕРБ за премиер

За втори път след началото на демокрацията кмет може да застане начело на държавата. Единствено това се е случвало през 1997 г., когато градоначалникът на столицата Стефан Софиянски стана служебен премиер.

Сега обаче се говори не за служебен, а за експертен кабинет с мандата на ГЕРБ. Вече се спрягат имената на трима кметове, пише “Стандарт”.

Става въпрос за бургаския – Димитър Николов, старозагорския – Живко Тодоров и бившия столичен градоначалник – Йорданка Фандъкова.

Заедно с тях обаче продължава да се върти името на Росен Желязков. Приближени до Борисов твърдят, че именно това е причината доскорошният шеф на парламента да не е пуснат досега нито за служебен премиер, нито за евродепутат.

“Борисов е напълно наясно – сега трябва да има или пълноценно политическо правителство, за да се знае кой носи отговорността, или такова с изявени специалисти в отделните сектори. Борисов се опитва да прави хибрид от двете неща – експертен кабинет с ясна номинация на ГЕРБ”, твърди социологът Първан Симеонов.

Ще има ли редовно правителство?

“Да видим дали ще се получи това ходене по въже”, добавя той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X