https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИТН след срещата с ГЕРБ: Нямаше конкретика, това е само първа среща

ИТН след срещата с ГЕРБ: Нямаше конкретика, това е само първа среща

“Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушаме техните идеи и от там нататък трябва да ги обсъдим с колегите. Това е само първата среща. Нямаше конкретика. В момента няма какво точно да се каже. Само изслушаме колегите и споделихме някои наши идеи”.

Това разказа Тошко Йорданов за срещата на “Има такъв народ” с преговорния екип на ГЕРБ-СДС, приключила преди минути в Народното събрание.

От страна на ИТН на срещата бяха Тошко Йорданов Станислав Балабанов и Павела Митова.

Имена на евентуален премиер не са били обсъждани. Иначе от ИТН продължават да държат на експертен кабинет, каквото предложиха и от партията на Бойко Борисов.

“Те изложиха идеи по конкретни сектори, ние ги изслушаме, казахме кои неща са добри и това беше”, лаконичен бе Йорданов, на четириминутен брифинг в парламента.

Той отговори само на един въпрос, след което тримата си тръгнаха и не отговориха на повече въпроси.

ИТН е втората политическа сила, с която ГЕРБ се срещна за преговори за съставяне на правителство и приоритетите на 50-ото НС. Вчера преговорният екип на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян разговаряха и с представителите на ДПС, с които постигнаха съгласие за нов Наказателен кодекс, антикорупционна реформа и привличане на чужди инвестиции. Среща отказаха от ПП-ДБ, “Възраждане” и БСП. Вероятно и “Величие” няма да се явят, тъй като лидерът на партията Николай Марков обясни, че няма да преговаря с “контактьорки”, а иска лидерска среща.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X