https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП ще надграждат коалицията с ДБ, остават конструктивна опозиция в парламента

ПП ще надграждат коалицията с ДБ, остават конструктивна опозиция в парламента

От Националния съвет на “Продължаваме Промяната” са одобрили курс за консолидация и надграждане на коалицията с “Демократична България”. Това се казва в съобщение на партията, разпространено до медиите.

На днешното си заседание ПП са обсъдили резултатите от последните парламентарни избори. Членовете на Националния съвет са одобрили стратегия за развитие на политическа партия “Продължаваме Промяната” за 2024 г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев.

“ПП ясно се позиционира като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани”, уточняват от Националния съвет.

Членовете на НС са потвърдили необходимостта от по-добра и открита комуникация – повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС, и с темите, които са най-важни за ежедневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията.

Националният съвет на ПП е обсъдил и одобрил курс за консолидация в рамките на коалиция с “Демократична България” и даване на мандат на двамата съпредседатели и на Николай Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с “Демократична България”.

Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

От ПП отново повтарят позицията си по отношение на 50-ия парламент – не виждат условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и остават конструктивна опозиция.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X