https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДепутатите отказаха да си правят доброволни тестове за наркотици

Депутатите отказаха да си правят доброволни тестове за наркотици

Депутатите отказаха да си правят доброволни тестове за наркотици два пъти годишно. Идеята беше на “Възраждане” и бе заложена като предложение в правилника на парламента, но бе отхвърлена.

Хората на Костадин Костадинов предлагаха въвеждане на доброволни тестове, които да се правят два пъти годишно, като единият задължително да е при встъпване в длъжност, а резултатите, както и отказът да се прави тест, да се качват на сайта на Народното събрание в профила на всеки депутат.

Христо Гаджев от ГЕРБ се коментира, че като има мерки, би трябвало да има и наказания. И се пошегува, че може да въведе и наказание отнемане на служебна карта за 30 дни.

Павела Митова от “Има такъв народ” пък сподели, че често в залата се чуват подвиквания за колеги, които били неадекватни, но не било ясно дали са под въздействието на алкохол или наркотици или е “рождена неадекватност”.

От администрацията на парламента обясниха, че не знаят как точно може да се извършат тестовете.

В предложението на “Възраждане” бе е предложено депутатите сами да си плащат тестовете, но да се правят от медицинския специалист на парламента. Цвета Рангелова обясни, че е проверила – такива се продават в аптеките за по 5-20 лв.

В крайна сметка предложението не мина, след като събра едва 3 гласа “за” и 5 “въздържал се”.

Първоначално комисията беше с 14-членен състав, но след разпадането на “Величие” техните представители изгубиха мястото си в комисията. Те бяха Виктория Василева и проф. Юлиана Матеева. Все пак днес за заседанието пристигнаха, но в друг състав – Матеева и другата отцепница от групата Красимира Катинчарова.

След изключването им комисията спадна до 12 души. От заседанието днес отсъстват Хамид Хамид и Ертен Анисова от ДПС.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X