https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСачева: По-честното решение си остават изборите

Сачева: По-честното решение си остават изборите

“На този етап не не бихме искали да коментираме хипотези, защото все още няма позиция от „продължаваме промяната“-“Демократична България“ за евентуалното връчване на втория мандат на тях. Те имат широко ветрило от лидери, много колективни органи както на ПП, така и на ДСБ и на „Да, България“. Очакваме тяхната ясна позиция, но до момента позицията на ГЕРБ е непроменена – неподкрепа за втория и третия мандат”, обяви Деница Сачева от ГЕРБ-СДС пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите й от партията продължават да бъдат категорични – при сегашното състояние на политическите и парламентарните групи по-честното решение остават изборите.

„Езикът на омразата ни притеснява, защото не подкрепяме това политически субекти да изграждат своята идентичност на базата на омразата и на това, че не харесват дадена партия. Със сигурност, отивайки на избори, трябва да преосмислим поведението си, за да излезем от тази криза“, смята тя.

„Не знам какво е техническо правителство, звучи ми като хора, които ще влязат да сменят бравите на вратата. Хората имат нужда от категорични, ясни и силни политически решения. Не съм сигурна, че техниците ще ни бъдат от полза“, каза още Сачева.

Тя допълни: „Ние предложихме две формули – широко правителство с ясна програма и правителство на малцинството. Те бяха бламирани. Какво ще се случи с втория и третия мандат – това не е тема пред ГЕРБ.“

За скандалите в ДПС Сачева подчерта: „Не се месим в нито един вътрешнополитически спор, оставяме колегите да си решат проблемите. Отвратихме хората да влизаме непрекъснато в хипотези. ГЕРБ остана единствената партия, която мисли за хората.“

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X