https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиСедем сигнала вдигнаха на крак пожарната през изминалото денонощие

Седем сигнала вдигнаха на крак пожарната през изминалото денонощие

За изтеклото денонощие дежурните екипи на РДПБЗН – Русе са реагирали на 7 сигнала:

Пожари в сухи треви без нанесени щети са гасени: в с. Юделник; в Русе по поречието на р. Русенски Лом; в с. Копривец и в гр. Две могили.

На адрес в гр. Бяла вчера сутринта, между 07:08 и 08:15 ч., са гасили запалване в отпадъци в изоставена дървена постройка.

От 12:16 до 15:05 ч. в с. Просена огнеборците са изпратени на сигнал за запалена суха трева, но на място се е оказало, че горят още стари гуми и еднотонни пластмасови кубове на територията на фирма. От кмета е създадена организация за заораване покрай горящите сухи треви. Потушено е запалването в гумите и кубовете, след което и в участъци с горящи дънери и храсти. При инцидента не са пострадали хора.

Запалване в каросерия на камион за сметосъбиране, намиращ се на територията на сервиз в гр. Мартен, е вдигнал на крак екип на пожарната в Русе снощи между 20:11 и 23:10 часа. На място екипът е установил, че камионът е оставен там, заради техническа неизправност и са се самозапалили пресовани отпадъци в каросерията му, като се е наложило да бъдат извадени поетапно, за да се достигне до вътрешността на товарната част, където е възникнало горенето.

В 21:12 часа екип на пожарната е изпратен на сигнал за запалено външно тяло на климатик в блок на ул. Руй планина в Русе. При пристигане на адреса е установено, че собственикът е успял да го загаси сам. Възникнало е вероятно от късо съединение.

Между 21:42 и 22:05 часа е проверен сигнал за гъст черен дим забелязан в района на ул. Д. Басарбовски в Русе, който след направен обход не се е потвърдил.

В 21:29 часа екип на ССОД – Русе е изпратен в лесопарк „Липник“, където спасителите са съдействали за изваждане на починал рибар от водите на езерото и предаването му на екип на ЦСМП.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X