https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ с ултиматум: приети 7 закона или връщаме неизпълнен мандата

ПП-ДБ с ултиматум: приети 7 закона или връщаме неизпълнен мандата

“Продължаваме промяната”-“Демократична България търси подкрепата на 160 депутати от 50-ото Народно събрание за приемане на серия законопроекти, насочени срещу корупцията. Гласуването на законопроектите от ПП-ДБ поставят като условие за начало на преговори за съставяне на правителство с втория мандат като този процес може да отнеме до 3 месеца, заявиха от коалицията след срещата при президента Румен Радев.

Законопроектите са събрани в Декларация, която ПП-ДБ ще разпратят до политическите сили още утре.

“Подкрепа ще искаме от всички. Ще искаме широко мнозинство за подкрепа на тази декларация. Има 240 депутати, за подкрепата ще са нужни най-малко 160. Приемането на тази декларация е предварително условие за преговорите на правителство. Доверие и между политическките сили и между гражаданите, които представляват, няма. Затова гласуването на тази дексларация е предусловието”, заяви Божидар Божанов от ПП-ДБ.

Предложението за пакета законопроекти е на “Да, България”. Все още не е ясно дали президентът Румен Радев ще се съобрази с искането на ПП-ДБ.

“Само да кажем, че ние от “Продължаваме промяната” взехме решение – ако мандатът бъде даден тази седмица, той ще бъде върнат неизпълнен. Това е ясно и категорично. Подкрепяме колегите от ДБ за тази декларация. Скептични сме, че има такова мнозинство, но трябва да се подложи на гласуване. Научихме си урока – само някой да декларира без да прави нещо, не е равно на нищо. Какъв е смисълът в момента да се предлагат министри, ако нямаме антикорупционен орган”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X