https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБСП след срещата с ПП-ДБ: Конструктивен разговор, но няма да подкрепим декларацията...

БСП след срещата с ПП-ДБ: Конструктивен разговор, но няма да подкрепим декларацията в този вариант

БСП няма да подкрепи декларацията на ПП-ДБ в този вариант, нито условието за двумесечно удължаване работата на парламента, заяви Иван Иванов след срещата на социалистите с втория мандатоносител.

От БСП обаче остават отворени за следващи разговори, в които да представят свои предложения към декларацията и под условие това да е основата на разговори за правителство с втори или трети

“В този вариант декларацията и с условието за двумесечно удължаване работата на парламента няма да бъде подкрепено от нас. Дневният ред на обществото не е само борбата с корупцията.

Ако ПП-ДБ решат да продължат тези разговори, ще дадем предложения, но с условие да са основата на разговори за правителство с втори или трети мандат. Защото опасността от плаващи мнозинства може да доведе до опасен вариант, различен от това на вносителите.

Удължаването на работата на парламента с два месеца е противоконституционно.

БСП си остава отговорна при положение, че може да бъде допълвана декларацията. Бихме подкрепили разговорите с нашето желание да са разговори за мнозинство за правителство в 50-ото Народно събрание”, заяви Иванов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X