https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноДжони Деп пусна в продажба свои картини, вдъхновени от карти Таро

Джони Деп пусна в продажба свои картини, вдъхновени от карти Таро

Джони Деп представи нова арт колекция, вдъхновена от картите Таро, съобщи “Ройтерс”. Тя включва четири картини – “Любовниците”, “Императрицата”, “Императора” и “Силата”, като в тях има различна символика.

“Винаги съм бил изключително любопитен относно картите Таро – заяви самият актьор. – В тях има много изкуство, датиращо от древни времена.” Картината “Влюбените” показва добре облечена двойка, в която мъжът държи червена роза, докато “Императрицата” е вдъхновена от Ванеса Паради, с когото Деп имаше 14-годишна връзка, преди да се разделят през 2012 г. Двамата имат две деца и актьорът казва, че двамата продължават да бъдат много близки.

“Силата” пък изобразява слон, до който има надпис “Защо искаш да се бориш срещу нещо, което не иска да се бори с теб”. За тази творба вдъхновението отново е била Ванеса Паради и по-точно от периода на нейната бременност.

Без очи, но с гримирани червени устни, картината “Императорът” напомня за френски монарх от XVII век и е вдъхновен от творба на Деп, направена по време на снимките на филма “Жан дю Бари: Фаворитката на краля”, в който той играе крал Луи XV.

Филмът, чиято премиера се състоя на филмовия фестивал в Кан през 2023 г., беше първата поява на Джони Деп след продължителния съдебния процес с бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърд.

От принтовете в колекцията на актьора, която носи името “Таро”, има само 195 екземпляра и всеки един е с цена от 4500 долара. Картините се продават от британския ритейлър на произведения на изкуството Castle Fine Art.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X