https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУникално арт изделие изработи новосформираният русенски „Dream Team“

Уникално арт изделие изработи новосформираният русенски „Dream Team“

Уникално арт изделие изработи новосформираният русенски „Dream Team“, по време на творческото ателие „Дунавски майстори“, което се проведе на 21 юли в Дворецът на децата. Ателието е последното от поредицата приложни работилнички, заложени в Проекта Детски арт хепънинг„На брега на Реката“, иницииран от СНЦ „Дунавско сияние“ и финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Русенският „Отбор на мечтите“ е сформиран от малки майстори-приложници, включили се в проведените през месеците май и юни арт работилници в КСУДС-Русе, ЦНСТ и ЦРДУ към ОС на БЧК – Русе и Дворецът на децата. В тях участници бяха деца в риск, неравностойно социално положение и бежанци. Към отбора се присъединиха и призьори от арт ателиетата, проведени на 29 юни – Денят на Река Дунав, а също така и победителят от Пети онлайн конкурс „Приказният свят на природата“ – Артьом Малоок.

Този отбор от таланти, под ръководството на Ина Валентинова – художник, Марияна Георгиева – дизайнер и нашите доброволци – Йоана Александрова и Десислава Иванова, изработи арт инсталация, изцяло от природни материали, с която ще участва в престижния международния конкурс Danube Art Master, организиран от Глобалното партньорство по водите в Централна и Източна Европа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X