https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПремиерът Димитър Главчев отговаря на въпроси във Фейсбук

Премиерът Димитър Главчев отговаря на въпроси във Фейсбук

Служебният министър-председател Димитър Главчев отговаря на въпроси във Фейсбук на страницата на Министерския съвет.

Въпросите могат да се задават както по време на живото излъчване, така и предварително в коментарите. Повечето от тях са свързани с овладяването на пожарите в страната, кой е виновен за това, че има все по-често, както и как ще бъдат компенсирани хората, които пострадаха.

Хората, които имат причинени щети след пожарите, и са подали заявления за временно настаняване, получават фургони. Хубаво е, че само на едно място имат нужда от такива – в село Воден, където пламна най-големият пожар. Фургоните, които не изпълняват стандартите за живеене, няма да бъдат използвани. От 15 броя, само 2-3 са такива, повечето са чисто нови. Някой може да е допуснал грешка и да е изпратил негодни фургони, но той ще бъде наказан. Това каза служебният премиер Димитър Главчев в отговор на въпроси на журналисти и граждани във Facebook.

“Всички, засегнати от пожарите, ще получат компенсациите, предвидени по закон. 1578 лева са за неотложни разходи и 2500 лева за обзавеждане. Пожарът в село Воден е локализиран. Поздравления за доброволците, които се включиха в потушаването. Имаше и пожарникари от Турция и Испания. Още на първия ден бяхме там, искахме бързо да се справим с пожара и да се започне с компенсациите в кратък срок”, заяви той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X