https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОбластният управител на Русе и посланикът на Армения обсъдиха съвместни проекти

Областният управител на Русе и посланикът на Армения обсъдиха съвместни проекти

На среща между областния управител на Русе Драгомир Драганов, заместник-кмета Димитър Недев и извънредния и пълномощен посланик на Армения в България Негово Превъзходителство Армен Едигарян, бяха обсъдени възможностите за развитие на сътрудничеството в сферата на културата и бизнеса. Кметът Недев представи инвестиционния профил на общината и подчерта, че Русе предлага отлични условия за бизнес.

Областният управител Драганов акцентира върху множеството възможности за съвместна работа, които ще допринесат за културния обмен и икономическите отношения. „Като областен управител и гражданин на Русе имам прекрасни отношения с арменската общност. Винаги съм готов да подкрепя всяка Ваша инициатива“, заяви Драганов, подчертавайки основата на доверие и уважение между България и Армения, изградена на вековни исторически, културни и духовни взаимодействия.

Посланикът изрази своята признателност към българския народ и русенци за подкрепата към арменската общност в България за запазване на културната ѝ идентичност. В хода на срещата Драганов предложи по-активна работа по побратимяване на градове от България и Армения, което ще подобри взаимодействието между гражданите, институциите и бизнеса в двете страни. „Осъществяването на контакти на регионално и местно ниво е от ключово значение за по-нататъшното задълбочаване на двустранното партньорство“, допълни областният управител.

Според последните данни, стокообменът между България и Армения възлиза на над 42 милиона долара. Водещи продукти в износа са нефтени масла, перилни препарати, медикаменти и земеделска техника, докато Армения внася спиртни напитки, вина, изделия от керамика и дървен материал. Интересът на българските предприемачи към Армения нараства, а преките арменски инвестиции в България за 2021 година са приблизително 15,5 милиона евро.

Посещението на Негово Превъзходителство Армен Едигарян в Областната управа в Русе беше по покана на Драгомир Драганов. На срещата присъства и д-р Бохос Гаржарян, именит русенски стоматолог и председател на Общоарменския благотворителен съюз „Парекордзаган“ – клон Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X