https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМладежкият авариен екип от Русе блесна на Националното състезание по първа помощ

Младежкият авариен екип от Русе блесна на Националното състезание по първа помощ

Младежкият авариен екип към Българския младежки Червен кръст – Русе взе участие в 11-то Национално състезание по първа помощ на БМЧК. Събитието се проведе в Националния учебен и логистичен център (НУЛЦ) на Българския Червен кръст в село Лозен, където русенските млади червенокръстци демонстрираха своите умения и решителност.

Русенският младежки екип премина през различни предизвикателства, които включваха оказването на първа долекарска помощ, първа психологична помощ, както и теоретични въпроси, свързани с Международното Движение на Червения кръст и Червения полумесец. Доброволците показаха високо ниво на знания и работа в екип, справяйки се успешно с всички поставени задачи.

Планинската спасителна служба, представена от отряд София, връчи специална награда на екипа от Русе. Младите червенокръстци се отличиха в теоретичната изпитна част, където демонстрираха познания за оцеляване на изгубен пострадал в планински район, както и в практическата задача за неговото транспортиране. Това признание подчертава значимостта на подготовката и обучението на младите доброволци в ситуациите на криза.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X