https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕкоинспекцията санкционира наемателя на опожарения склад в Русе

Екоинспекцията санкционира наемателя на опожарения склад в Русе

Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Русе съставиха два акта за установяване на административни нарушения на „Приста комерс“ ООД. Тези действия бяха предприети тази седмица поради неизпълнение на предписания, дадени от екоинспекцията. „Приста комерс“ е наемател на складово помещение, собственост на „Зърнени храни България“ АД, което изгоря в края на юни.

При проверка, извършена на 10 юли, екоинспекторите са дали на управителя на фирмата конкретни предписания. Те са изисквали в кратки срокове да бъде представен план-график с конкретни мерки за ограничаване на горивните процеси в опожарения склад. Също така, дружеството трябваше да класифицира отпадъците, генерирани в резултат на пожара. Сред тях се включват слънчогледови фракции, строителни отпадъци, абсорбенти и други. Отпадъците трябваше да бъдат предадени на фирми, притежаващи съответните разрешителни съгласно Закона за управление на отпадъците.

При последваща проверка на място и справка в деловодната програма на РИОСВ – Русе се установи, че дадените предписания не са изпълнени. В резултат на това, експертите на инспекцията съставиха два акта за административни нарушения. В момента се очаква директорът на екоинспекцията да определи размера на наказателните постановления по съставените актове.

РИОСВ – Русе вече е информирала други компетентни институции за предприемане на действия по тяхната компетентност.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X