https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиВъзрастна жена с велосипед и дете са сред пострадалите в ПТП през...

Възрастна жена с велосипед и дете са сред пострадалите в ПТП през уикенда

Около 10 часа на 27 юли в гр. Русе на бул. Фердинанд, в района на кръстовището с ул. Александровска, лек автомобил “Хонда – Акорд”, с водач жена на 48 г., е блъснал управляваща велосипед 78-годишна жена, която е пресичала булеварда отдясно наляво. При преглед в болницата е установено, че велосипедистката е пострадала с фрактура на гривнена става на ръката и е настанена за лечение в болница „Канев“, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство и причините за ПТП се изясняват.

На 27 юли около 04:30 ч. по бул. Липник в посока центъра на Русе е възникнал пътен инцидент, при който мотоциклет „Сузуки“ с водач на 28 години е катастрофирал, като е паднал на пътното платно. Мъжът е откаран в болница „Канев“, където при преглед е диагностициран с охлузвания по цялото тяло. Освободен е за домашно лечение. Произшествието е документирано от екип на пътна полиция по административен ред и с причина – несъобразена скорост. 28-годишният е отказал проба за алкохол.

Вчера около 16:45 ч. е получен сигнал за инцидент с пострадало дете в с. Кацелово. На местопроизшествието е изпратен дежурен екип на РУ – Две могили, а впоследствие и дежурна оперативна група за извършване на оглед. Според първоначалните данни е установено, че при движение по улица в селото специализирана машина – телескопичен челен товарач “JCB”, управляван от 44-годишен мъж, е превозвал в коша 6-годишно момиче, което по неизяснени причини е паднало и е прегазено от машината. Детето е било откарано от екип на ЦСМП, като впоследствие е получена информация, че е починало в линейката на път за болницата. Причините за инцидента се изясняват в хода на образувано досъдебно производство по описа на РУ – Две могили.

Около 17:45 часа на 28 юли на пътя Русе – Кубрат, в района на разклона за с. Хотанца е възникнало ПТП, при което лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 22-годишен мъж е нарушил правилата за предимство, като при наличие на пътен знак Б-2 е навлязъл в кръстовището и се е сблъскал с лек автомобил „Форд“ с водач на 48 г. От удара фордът се е отклонил вляво и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е ударил в крайпътна мантинела. Седем души, пътували в двете превозни средства, са леко пострадали, като след преглед в болница „Канев“ в Русе се освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на водачите са дали отрицателен резултат. Произшествието е документирано от екип на пътна полиция по административен ред.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X