https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОсем кандидати се състезават за постове на директори в русенски детски градини

Осем кандидати се състезават за постове на директори в русенски детски градини

Осем души са допуснати до участие в конкурсите за директори на общинските детски градини в град Русе. Тези конкурси, организирани от Община Русе, имат за цел да определят нови ръководители за три детски градини в града – “Чучулига”, “Пинокио” и “Русалка”. В списъка на допуснатите кандидати се откроява името на Стоян Стоянов, който участва и в трите конкурса.

Конкурсът за директорските позиции в детските градини е структуриран в два етапа. Първият етап включва писмен изпит, който ще се състои от тест с 50 въпроса. Този тест е насочен към проверка на степента на придобитите компетентности на кандидатите, съответстващи на спецификата на институцията, за която се кандидатства.

Вторият етап представлява събеседване, в което кандидатите ще трябва да решават казуси и да представят своите концепции за стратегическо управление на съответната детска градина. Това включва разработка на планове за развитие и оптимизация на работата на градината, както и стратегия за подобряване на качеството на образователния процес.

Конкретните кандидати за директорските позиции са следните:

  • За “ДГ „Чучулига“”: Даниела Петрова, Стоян Стоянов и Таня Тодорова.
  • За “ДГ „Пинокио“”: Илияна Иванова, Ива Кръстева, Стоян Стоянов и Росица Стойчева.
  • За “ДГ „Русалка“”: Милена Дудева, Десислава Атанасова и Стоян Стоянов.

Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени след завършването на всички етапи, като се очаква новите директори да бъдат избрани въз основа на тяхната професионална подготовка и представяне. Това ще даде възможност на новите ръководители да започнат своята работа в началото на новата учебна година, с цел осигуряване на по-качествено образование и грижа за децата в общинските детски градини на Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X