https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПрокуратурата разследва смъртта на дете в село Кацелово

Прокуратурата разследва смъртта на дете в село Кацелово

На 28 юли 2024 година в село Кацелово, област Русе, настъпи трагичен инцидент, при който загина 5-годишната Я.В. Според официалната информация, детето е било прегазено от телескопичен челен товарач, марка JCB, който е бил управляван в нарушение на правилата за движение по пътищата.

Местните власти веднага се заеха с разследването на случая. Полицията от РУ – Бяла при ОД на МВР – Русе проведе оглед на мястото на произшествието, при което бяха иззети веществени доказателства и разпитани свидетели. За да се установят точните обстоятелства, при които е настъпила смъртта на детето, е назначена съдебномедицинска експертиза. В допълнение, предстои и автотехническа експертиза, която ще изясни механизма на произшествието и техническото състояние на машината.

Случаят се разследва под надзора на Окръжна прокуратура – Русе. Предмет на разследването е престъпление по член 343, алинея 1, буква „в“ от Наказателния кодекс, което предвижда наказания лишаване от свобода за срок от 3 до 8 години и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство.

Трагедията дълбоко потресе местната общност в Кацелово. Родителите на детето и техните близки са в шок от инцидента. Селото е малко и затворено, и загубата на детето е тежък удар за всички.

Разследването ще продължи с изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента. Очаква се резултатите от съдебномедицинската и автотехническата експертиза да хвърлят повече светлина върху причините за трагедията. Окръжна прокуратура – Русе ще следи отблизо развитието на случая и ще информира обществеността за напредъка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X