https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитика„Възраждане“ ще поставят пред премиера въпроса за промяна в наредбата за годишните...

„Възраждане“ ще поставят пред премиера въпроса за промяна в наредбата за годишните технически прегледи

„Възраждане“ ще поставят днес пред служебния премиер Димитър Главчев въпроса за промяна в наредбата за годишните технически прегледи, стана ясно от думите на Ангел Славчев от „Възраждане“, който говори пред медиите в парламента.

Славчев отбеляза, че ще настояват премиерът да направи работна среща с министъра на транспорта и министъра на околната среда и водите и да се направи междуведомствена комисия, където да се промени наредбата в рамките на десетина дни.

От „Възраждане“ обясняват, че ако се премахнат определени текстове може да се позволи на автомобилите дори и да не покриват газовите норми да се движат свободно в срок между 14 и 30 дни, за да може да се отстрани проблемът и тези автомобили да не се спират от движение.

Славчев допълни, че са изпратили предложения за промяна в наредбата и до Министерството на околната среда и до Министерство на транспорта.

Ангел Славчев коментира още, че проблемът с газовете е свързан и с качеството на горивото.

„По наши данни над 2 млн. автомобила ще останат без технически прегледи в следващата една година“, добави народният представител. Според „Възраждане“ предлаганите от тях промени не противоречат на съответната европейска директива.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X