https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиНяма опасност от повторно запалване на пожара в Свилоза

Няма опасност от повторно запалване на пожара в Свилоза

Към момента няма опасност от повторно запалване на пожара, който възникна в производствения цех на „Свилоза“ край Свищов.

Това каза Михаил Колчев, изпълнителен директор на предприятието. Той посочи, че ситуацията е под контрол и пожарът отдавна е напълно потушен.

По думите му в цеха няма никакви химикали. Контролните органи са преминали проверка, огледите започнаха, остана застрахователите да приключат работа, допълни Колчев.

Засега няма данни за замърсяване на въздуха.

“По действащата ОПСИС система в града, която наблюдава качеството на въздуха, не са регистрирани отклонения. Освен това мобилната станция на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), която пристигна в Свищов, също не е открила замърсявания”, посочи той.

“В момента „Свилоза“ не работи, спряна е цялата дейност и няма откъде да се получи замърсяване на въздуха”, заяви Михаил Колчев. Той обясни още, че е необходимо време за възстановяване от пораженията.

Според Колчев екипите на ведомствената противопожарна служба на завода извършват денонощни огледи на цялата площадка и при необходимост се включват в гасенето на пожари.

Припомняме, че в резултат на пожара са унищожени 14 000 килограма натриев хлорат, един брой технологично оборудване за избелване на целулоза, една електрическа инсталация и десет броя PVC дограма.

Спасени са един склад, открито съоръжение за хлорен двуокис, както и друго открито съоръжение за доставка на метан. Пострадаха четирима души.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X