https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРая Назарян: Ако бъда поканена за поста служебен премиер, ще откажа

Рая Назарян: Ако бъда поканена за поста служебен премиер, ще откажа

Нямам амбиции да ставам служебен премиер. Това заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян.

„Ако бъда поканена от президента Румен Радев за заемането на този пост, ще откажа”, допълни тя. „ГЕРБ винаги е печелила изборите честно, прозрачно, а не със служебни победи за заемане на постове”, подчерта Назарян.

„Не съм дала нито един повод, за да се налага каквато и да било смяна на председателя на Народното събрание. Напротив, точно обраното, смятам, че съм положила много усилия и до момента е възвърнат диалогът между различните партии, има някаква последователност, някаква полезност на законодателната инициатива и в този смисъл поводи за подобни хипотези няма”, каза още тя във връзка с изказване на Делян Пеевски, че президентът се е опитал „през пионките си от ПП-ДБ да организира сваляне на шефката на парламента”.

Припомняме, че президентът може да избира само между няколко варианта за служебен министър-председател, ако се стигне до нов служебен кабинет. Според поправките в Конституцията това са председателят на Народното събрание, управителят на БНБ и подуправителите на Банката, председателят на Сметната палата или зам.-председателите. Съгласно Конституцията сред опциите е и омбудсманът или негов заместник, тези позиции към момента обаче са свободни.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X