https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПарламентът изслушва Калин Стоянов за нарушения от мотоциклетисти

Парламентът изслушва Калин Стоянов за нарушения от мотоциклетисти

Народното събрание ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с получени сигнали от граждани на множество населени места в страната относно системни нарушения от мотоциклетисти.

Нарушенията са от чл. 5 от Закона за движение по пътищата, съгласно който водачът на превозното средство е длъжен да не затруднява живеещите в крайпътните имоти, като спазва действащите норми за шум.

Депутатите ще предприемат необходимите мерки и действия за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти. Предстои и парламентът да вземе решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме незабавни действия за осигуряване на нужните условия за настаняване на пострадалите от пожарите лица и за възстановяване на разрушените терени в община Болярово. Ще бъде обсъдено решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат – Елин Радев.

Предстои първо гласуване на промените в Закона за счетоводството и промените в Закона за независимия финансов одит.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X