https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнциденти4 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите през изминалото денонощие

4 сигнала вдигнаха на крак пожарникарите през изминалото денонощие

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са работили по 4 сигнала.

10:01 – 10:55 ч. пожарникари от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за пожар в дървена барака до портал на предприятие в жк „Чародейка“ в Русе. На адреса е установено, че не става въпрос за пожар в дървена барака, а за запалил се проточен бойлер в санитарно помещение, като до пристигане на екипа огънят е бил загасен от служител с помощта на прахов пожарогасител. Огнеборците са обезопасили и проветрили помещенията. Повикан е екип на ЦСМП, за да прегледа служителя, извършил гасенето. След прегледа той е бил освободен.

10:32 – 12:00 ч. екипи от Втора РСПБЗН и от ССОД са изпратени на сигнал за възникнал пожар в бункер за дървесни стърготини в района на фирмена база, намираща се на бул. Тутракан в гр. Русе. На мястото на инцидента е установено, че запалването е обхванало дървесни стърготини в бункер и тяло за филтриране на фини прахови частици, отделяни при производствените процеси. При инцидента няма пострадали, нанесени са щети – унищожени са филтриращи елементи на системата. Най-вероятната причина е нарушение в технологията.

14:28 – 15:15 ч. пожарникари от Втора РСПБЗН – Русе са изпратени на сигнал за запалени сухи треви по пътя за с. Николово. Горенето е ликвидирано на площ около 500 кв. м., като се е наложило временно ограничаване на движението по пътя, с помощта на полицейски екипи. При произшествието няма пострадали и щети.

15:04 – 15:45 ч. екип на ССОД се е отзовал на сигнал за счупен живачен термометър на адрес в кв. Долапите в Русе. Живакът е събран и депониран.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X