https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГлавчев: Дунав мост е паметник на културата, ремонтът върви добре

Главчев: Дунав мост е паметник на културата, ремонтът върви добре

Ремонтът на Дунав мост върви много добре, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев пред журналисти. Заедно с него на място присъстваше и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, като двамата провериха състоянието на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Русе – Гюргево“.

Главчев подчерта, че съоръжението не е било ремонтирано от 70 години, откакто е построено. “От 70 години, откакто е построен мостът, съоръжението не е ремонтирано,” отбеляза той. Това е значително време, през което инфраструктурата е подложена на износване и необходимостта от обновяване е била неотложна.

Министър-председателят уточни, че оградата на моста е демонтирана и ще бъде върната, след като бъде реставрирана. Той допълни, че целият мост се смята за паметник на културата, което изисква особено внимание при извършване на ремонтните дейности. “Панелите се сменят,” каза Главчев. “Засега върви много добре ремонтирането на обекта.”

Според него, благодарение на сътрудничеството с румънската страна, трафикът на границата остава непроменен, въпреки ремонтните работи. Той увери, че синхронът между двете държави е позволил запазването на нормалния трафик на пункта, което е от съществено значение за гражданите и бизнеса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X