https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноПървият мач на скандалната Имане Хелиф извън Алжир е в Ботевград

Първият мач на скандалната Имане Хелиф извън Алжир е в Ботевград

Скандалната алжирка Имане Халиф, която бе допусната до олимпийския турнир по бокс, въпреки че е с мъжки хромозоми, започва международната си боксова кариера от България.

На 12 октомври 2018 г. тя се бие в балканския турнир за жени в зала “Георги Христов” в Ботевград. И побеждава Анусара Дусантия от Тайланд с единодушно решение на реферите. На следващия ден обаче среща нашата Аслахан Мехмедова и губи.

През 2022 година пък печели първо място на най-стария турнир в Европа “Странджа” в столичната зала “София”. Тя побеждава италианката Мириам Томасоне, Фатия Бенмесшахел от Франция, Анета Ругиелска от Полша и Наталия Сичугова от Русия за титлата.

Загубата от Мехмедова е една от само 9 на алжирката срещу 37 победи на ринга, като има и 4 изтрити от световното в Делхи заради ДНК теста и мъжките хромозоми. Тя е падала единствено от Карина Ибрахимова от Казахстан, Аня Ститсман от Австралия, Халуд Халими от Тунис, Наталия Шадрина от Сърбия, Исра Илдъз от Турция, Мира Потконен от Финландия, Кели Харингтън от Ирландия (на 1/4-финал на олимпиадата в Токио) и Ейми Бродхърст от Великобритания (на финала на световното в Турция през 2022 г.). От тях първите 4 са следващите мачове след този с Мехмедова, или прави 5 поред и от този момент има само 4.

Най-сексапилната боксьорка Ебани Бриджес също се възмути от участието на алжирката и тайванката Лин на олимпийския турнир. “Това е просто отвратително. Момчета да се бият с момичета”, написа австралийката, която на всеки кантар показва прелестите си.

“Въобще не ме е страх от нея. Излизам на ринга да се бия”, заяви пък следващата противничка на алжирката Ана Луца Хомори.

МОК отново защити решението си да допусне двете боксьорки на базата на паспорти и тестове за тестостерон. Всичко останало било дискриминация. Правилата били в сила за всички квалификационни турнири в които двете участвали.

Така не се действало дискриминационно спрямо интерсексуални хора, които обаче са признати за единия или другия пол.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X