https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГЕРБ-СДС няма да подкрепят третия мандат на "Има такъв народ"

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят третия мандат на “Има такъв народ”

Въпреки сходствата и това, че ГЕРБ-СДС са повярвали, че няма мнозинство за сваляне на председателя на НС, от партията на Бойко Борисов няма да подкрепят третия мандат.

Това стана ясно след продължилата над два часа и половина седма среща между представителите на политическа партия “Има такъв народ” и ГЕРБ-СДС. Тя беше и най-дълга в сравнение с тези с останалите политически партии.

“50-ото НС няма предпоставки да бъде устойчиво. Нямаме увереност, че има промяна в обстоятелствата от юни до сега, която да налага промяна в нашата позиция”.

Така Деница Сачева от ГЕРБ де факто отряза шансовете на ИТН да получат подкрепата на ГЕРБ за реализирането на третия мандат за съставяне на правителство. Хората на Бойко Борисов още веднъж припомниха, че позицията им е ,че управлението трябва да стане с първия мандат за съставяне на правителство.

Тя отбеляза, че оценяват сериозния подход на ИТН, сходствата, отделеното време, връщането на тона на възпитание и взаимно уважение.

“Всичко, което ни обединява не възниква днес, то бе факт и през юни, когато ИТН каза, че няма да подкрепи първия мандат и ще поиска третия”, заяви обаче Сачева, след като през цялото време двете партии намираха сходни позиции.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X