https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЗапочва подновяването на водопроводната мрежа в Ряхово и Борисово

Започва подновяването на водопроводната мрежа в Ряхово и Борисово

Утре ще започне дългоочакваната реконструкция на водопроводната мрежа в селата Ряхово и Борисово, част от община Сливо поле. Проектът, финансиран с близо 3 милиона лева без ДДС, има за цел да обнови участъците от остарялата водопроводна мрежа, където най-често възникват аварии. Откриването на строителната площадка ще се състои утре в 11:00 часа в село Ряхово, с присъствието на областния управител Драгомир Драганов и кмета на община Сливо поле Валентин Атанасов. Събитието ще включва и среща в местното читалище.

Проектът за подновяване на водопроводната мрежа е част от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година и е финансиран изцяло с безвъзмездна финансова помощ. Общата стойност на проекта възлиза на 2 917 692,43 лева, от които 85% са осигурени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Останалите 437 653,87 лева идват от държавния бюджет.

Кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов подчерта значението на проекта за местната общност: „Реконструкцията на тези участъци ще допринесе за значителното намаляване на авариите и подобряване качеството на питейната вода.“ Областният управител Драгомир Драганов също коментира важността на проекта: „Такива проекти са действително значими за обществото и тяхното реализиране категорично ще доведе до повишаване качеството на живот в малките населени места от региона.“

На събитието ще присъства и управителят на „ВиК“ ООД Русе инж. Илиан Милев, който ще допринесе със своето експертно мнение и опит в областта на водоснабдяването.

Реконструкцията е планирана да приключи до 15 септември 2025 година. Проектът включва проектиране и изграждане на нови участъци от водопроводната мрежа, които ще заместят старите и амортизирани тръби, отговорни за честите аварии. По този начин се очаква значително намаляване на загубите на вода и повишаване на ефективността на водоснабдяването в двете села.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X