https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниСветлана Каменова загуби от боксьорката на Тайван Лин Ю Тин

Светлана Каменова загуби от боксьорката на Тайван Лин Ю Тин

Канадският рефер Джефри Верхоген отказа да спаси женския бокс, като позволи на тайванката Лин Ю Тин най-мръсната игра срещу Светлана Каменова. Момчето с женски паспорт влизаше с глава, с лакът и всички възможни мръсни прийоми, но така и реферът не даде официално предупреждение.

Реферът дори отказа да брои нокдаун на тайванката в третата част, когато бе свалена от удар на българката.

Така МОК постигна целта си. И двете боксьорки с мъжки хромозоми се добраха до медалите на олимпиадата, след като в събота и Имане Хелиф се класира на 1/2-финал.

Треньорът на Светлана Каменова – Борислав Георгиев, определи загубата на българската боксьорка от скандално известната Лин Ю Тин, като “нареден мач” и “чист грабеж”. Ето какво бе изказването на Георгиев:

“За мен беше абсолютно нареден мач. Само като видях съдийският наряд долу… За мен първият и вторият рунд бяха абсолютно наши. Тайванката играеше мръсно, бе с официално предупреждение още в първия рунд. Би й четири-пет лакътя, освен това правеше циркаджийски работи. Възмутен съм от това, което се позволява на съдиите – да си правят каквото си искат. Този толеранс от МОК срещу тези две състезателки подбужда и толеранс от съдиите към тях. МОК подкрепя тези две състезателки и е нормално и подчинените им да ги подкрепят. Това беше чист грабеж. Светлана се отпусна и за мен игра страхотно. Доволен съм и от Станимира. Играеха с хъс, със сърце и с достойнство за България”, каза треньорът на Каменова пред БНТ 3.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X